Aktuelnosti

Radno vreme NET knjižare tokom praznika

14.02.2018

Tokom praznika sajt NET knjižara primaće vaše porudžbine knjiga koje će biti realizovane tek od ponedeljka 19.februara.Uživajte tokom slobodnih dana uz knjigu!

Portalibrisovi pisci na Festivalu fantastike 2018.

26.01.2018

Već tradicionalni Festival epske fantastike održaće se 27. i 28. januara u prostorijama Doma omladine Beograda. Tokom dva dana posetioci će imati priliku da učestvuju u raznim vrstama programa među kojima su tribine, drustvene igre koje će posetioci moći da igraju, isprobaju ili se takmiče, biće izložen nakit, oružje i garderoba tipična za srednji vek ili fantastiku, a posedno mesto imaće domaći pisci fantastike.

I ove godine dominiraće Portalibrisovi autori: Zoran Petrović(Praznik zveri), Ivan Branković(Prometejev dnevnik i Projekat Herkules) koji će na tribini 27. u 19h govoriti o svojim delima i mestu fantastične književnosti na našoj kulturnoj sceni . Njihove knjige biće u prodaji po sniženim cenama, a autori će potpisivati primerke fanovima…


Najromantičnije srpske drame Đure Jakšića i Laze Kostića u prodaji

22.01.2018

Ljubitelji snažne i osećajne poezije  svakako vole da uživaju u pesmama Đure Jakšića i Laze Kostića, ali često ne znaju da su obojica naših talentovanih romantičarskih poeta pisali i drame u stihu. Kako bi čitaocima skrenuo pažnju na njih Portalibris je reizdao Drame Đure Jakšića(Jelisaveta kneginja crnogorska i Stanoje Glavaš) i Drame Laze Kostića(Ženidba Maksima Crnojevića i Pera Segedinac) . 

Zanimljivo je da su u njima prisutne istorijske teme, ali i velike životne dileme, snažne emocije.

Srećni praznici!

30.12.2017

Dragi čitaoci, obaveštavamo vas da će NET knjižara pauzirati sa radom samo na dane državnih praznika, ali naslovi izdavača koji će biti na kolektivnom odmoru možda neće biti odmah dostupni, o čemu ćemo vas obavestiti nakon izvršene porudžbine. Pribavite knjige koje vam se dopadaju kao poklon za Novu godinu za svoje najmilije, počastite sebe ili pripremite literaturu za zimovanje. Želimo vam srećne praznike!

Da zaboravljene pisce otrgnemo od zaborava...

29.11.2017

Izdavačka kuća Portalibris već neko vreme u okviru projekta Otrgnuto od zaborava uspeva da zaboravljene pisce i njihova dela vrati na police knjižara i biblioteka. Sada pozivaju sve vas da date predloge ili ponudite sopstvene stare primerke knjiga zaboravljenih srpskih pisaca kako bi ih  vratili na književnu scenu. Svoje preporuke i ponude možete slati na j_ristic@cet.rs.

Pisci na Sajmu knjiga 2017.

18.10.2017

Mnogi izdavači najavljuju gostovanja svojih autora na Sajmu knjiga u Beogradu. Tako je i sa Portalibrisom. Pisci fantastike čija dela izdaje ova kuća, kao i svake godine družiće se sa čitaocima , i učestvovati na promocijama. U ponedeljak 23.oktobra u Sali Borislav Pekić u 13h održaće se promocija  romana Praznik zveri, Grehovi alijanse Zorana Petrovića  a tom prilikom biće predstavljena i pobednička knjiga konkursa Vrata knjige 2017.: Loza Pelina, Magla, Dragane Ćosić i Aleksandre Savić.U petak 27.oktobra u Sali Vasko Popa u 13h Portalibris će promovisati dva najvažnija ovogodišnja žanrovska izdanja afirmisanih pisaca: Veštica iz Strašilova Miloša Petkovića i Smrt na oltaru, malteška misterija, krimi – triler Verice Vinsent Kol. Biće reči i o nastavku avanturističkog serijala o vinčanskoj kulturi Ivana Drajzla: Vinča, Tajna Kurgana.

Takođe u petak na štandu Uprave za saradnju sa dijasporom u 13 i 45 Slavica Mastikosa će predstaviti svoja dva reizdata romana Zakon srca i Međaši savesti. Nakon promocija autori će nastaviti druženje sa čitaoocima na štandu u neformalnoj atmosferi.

I drugi Portalibrisovi pisci gostovaće na štandu gde će određenih dana potpisivati primerke svojih  knjiga, evo i rasporeda:

PONEDELJAK, 23. oktobar:  

*od  14h Zoran Petrović, Dragana Ćosić I Aleksandra Savić

UTORAK 24. oktobar 

*od 14h Jovana Ristić

SREDA 25. oktobar

*od 16h Veroslav Rančić

ČETVRTAK 26.oktobar 

*od 16h Miloš Petković, , Verica Vinsent Kol

*od 17 I 30 Nebojša Petković

PETAK 27.oktobar: 

*od 14h Miloš Petković I Verica Vinsent Kol, Zoran Petrović

SUBOTA 28.oktobar 

*od 14h: Ivan Branković, Ivan Drajzl, Nebojša Petković, Zoran Petrović, Danica Bogojević, Mirjana Uzelac, Dragana Ćosić , Aleksandra Savić , Danica Bogojević , Slavica Mastikosa

NEDELJA 29.oktobar:

* od 14h Slavica Mastikosa


PREMIJERNO: Veštica iz Strašilova Miloša Petkovića u Nišu

13.10.2017

Svoj novi žanrovski naslov: Veštica iz Strašilova Miloš Petković predstaviće premijerno u svom gradu – Nišu dans na famozni petak 13. U Biblioteci Stevan Sremac.Ovaj događaj zamišljen je pre svega kao uvođenje u svet Petkovićevog romana i to kroz kamerno čitanje odlomaka u mističnoj atmosferi. Jezoviti događaji biće u skladu sa datumom, a posetioci će imati priliku i da među prvima dobiju potpisane primerke, razgovaraju sa piscem i tako dalje. Knjiga je već u prodaji preko sajta Portalibrisa, portala NET knjižara, a biće jedno od hit izdanja na Sajmu 2017. Na Portalibrisovom štandu gde će autor od srede do nedelje (od 25. do 29.) potpisivati primerke.

Ivan Branković i Zoran Petrović na promociji zbirke „U vrzinom kolu”

27.09.2017

Portalibrisovi  pisci Ivan Branković i Zoran Petrovićprisustvovali su na promociji zbirke priča u žanru fantastike „U vrzinom kolu” koja je deo projekta "Isidora nas sluša", Laure Barne.

Branković, Petrović i drugi pisci,  zastupljeni su u zbirci svojim pričama, ali su govorili o različitim pitanjima vezanim za fantastiku, nastanak ove zbirke, položaj žanrovkse književnosti kod nas...

Ova zbirka je zajednička ideja izdavačke kuće Strahor i časopisa Omaja , pa su o projektu govorili Aleksandar Tešić i Mladen Milosavljević, kao i Laura Barna, a publici se obratio i profesor Sreten Petrović, autor predgovora za tu zbirku...


Romani „Tajna iskre” i „Žiži” u Biblioteci „Milutin Bojić”

18.09.2017

U utorak, 19. septembra, u 19 časova u Biblioteci „Milutin Bojić” biće predstavljene dve pobedničke  knjige Portalibrisovog prošlogodišnjeg konkursa Vrata knjige: „Tajna iskre” Danice Bogojević i „Žiži” Mirjane Uzelac. Ove knjige premijerno su predstavljene na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, autorke su imale promocije po Srbiji, ali je ovo prilika da se još jednom osvrnu na svoju prvu godinu u ulozi pisca i da na novo skustvo pripreme ovogodišnje pobednice Draganu Ćosić i Aleksandru Blagojević , autorke romana „Loza Pelina” koje će takođe biti prisutne.

Lektire po najpovoljnijim cenama

04.09.2017

Pored nabavljanja udžbenika i školskog pribora  roditeljima brigu zadaje i pribavljanje knjiga koje su u lektiri. Beogradski Portalibris nedavno je izdao dela domaćih pisaca koja spadaju u školski program, knjige su premljenje biografijom i fotografijom pisca(na korici), a glavna prednost su POVOLJNE CENE ovih naslova. U pitanju su knjige koje bi i svaka kuća trebalo da ima, i na taj način deca počinju da grade sopstevnu biblioteku. U ponudi su naslovi koji su deo programa u celosti: Branislav Nušić AutobiografijaBranislav Nušić HajduciStevan Sremac Pop Ćira i pop SpiraStevan Sremac Zona ZanfirovaJovan Sterija Popović – Izabrane drameBorisav Stanković Koštana i TašanaBorisav Stanković Nečista KrvJanko Veselinović  Hajduk StankoJakov Ignjatović Večiti mladoženja

A tu su i dela naših pisaca čiji se samo odlomci deo opusa čita iz čitanke, a neki učenici bi voleli da pročitaju više: Vuk Karadžić Srpske narodne pripovijetkeMilovan Glišić PripovetkeLaza Lazarević PripovetkeRadoje Domanović Satire i pripovetkeProta Mateja, Nenadović Memoari Petar Kočić PripovetkeSvetolik Ranković PripovetkePribavite lektire jer svako voli da ima svoju sopstvenu knjigu koju voli.

Stranice 1 - 10 od 610 (61 stranica)