Aktuelnosti

Festival fantastike u Somboru

20.07.2017

Sve je više događanja vezanih za oblast fantastike. Bilo je kritika da se veći deo manifestacija odvija u Beogradu, pa će mnoge obradovati vest o Festivalu epske i naučne fantastike u Somboru 19. i 20.avgusta.U dva festivalska dana, u prostoru Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru, sve posetioce očekuju projekcije filmova za decu i odrasle, izložbe slika, promocije knjiga i stripova, predstavljanje izdavačkih kuća i somborskih knjižara, body art crtanje, KOSPLEJ, turnir u cardboard igrama, sajam plakata, figurica i svega što je vezano za fantastiku. Izdavačka kuća Portalibris, već prepoznatljiva po izdanjima domaćih knjiga fantastike, predstaviće se tom prilikom uz podršku Autostoperkog vodiča za fantastiku, portala koji će revnosno pratiti ovaj događaj. Prvog dana festivala, za 19 časova zakazana je tribina na temu “SAVREMENA SRPSKA FANTASTIKA”. Učesnici su: Nebojša Petković, Miloš Mihailović i Ivan Branković, a govoriće se o istoriji domaće fantastike, porediće se naši trendovi sa svetskim tokovima, analiziraće se tendencije prisutne i kod domaćih i kod stranih autora. U posebnom segmentu Nebojša Petković će predstaviti svoju trilogiju “Poslednji grad”, a Ivan Branković svoje SF trilere “Projekat Herkules” i “Prometejev dnevnik”, a zatim će posetioci uživati u filmskom program od 21 čas.

Zoran Živković u Valjevu

12.07.2017

U sredu 12.jula u 20h, u okviru valjevskih kulturnih letnjih dešavanja u organizaciji Biblioteke Ljubomir Nenadović održaće se veče posvećeno našem najpoznatijeg piscu fantastike, Zoranu Živkoviću. Taj plodni autor ove godine dobitnik je još jednog međunarodnog priznanja -  titule Velemajstor fantastike za ukupan doprinos fantastici,  što je odlučeno na ovogodišnjoj konvenciji Evropskog društva za naučnu fantastiku u Dortmundu. Pored autora govoriće i mladi pisac fantastike Ivan Branković (Prometejev dnevnik i Projekat Herkules). Biće to prilika za komunikaciju publike i autora, za razgovor o fantastici koja kod nas još uvek probija put ka akademskom priznanju i prihvatanju, za beg u iz realnosti u maštoviti svet knjiga...

Slavica Mastikosa u Biblioteci „Petar Kočić“

28.06.2017

U Biblioteci “Petar Kočić“ na Vračaru na samom kraju sezone književnih događaja u zatvorenim prostorima, održaće se promocija knjiga nagrađivane autorke Slavice Mastikose “Tri hleba nasušna“ i “Tri hleba nasušna na polici vremena“. U ponedeljak 3.jula u 18 časova spisateljica će predstaviti publici svoje naslove – porodične romane koji zapravo govore o sudbinama pojedinaca u vihoru  istorijskih turbulencija. Sa autorkom će razgovarati gospođa Radmila Kunčev.Biće to prilika i da se najave reizdanja knjiga "Međaši savesti"(najuži izbor za nagradu "Žensko pero") i "Zakon srca" u izdanju Portalibrisa, a ljubitelji kvalitetne književnosti imaće priliku da postave pitanja, kupe knjige po sniženim cenama, dobiju potpis u svom primerku. Nakon ove promocije Slavica Mastikosa gostovaće u Makedonij, na tradicionalnoj manifestaciji Struške večeri.


Važno obaveštenje

21.06.2017

Poštovani korisnici, izvinjavamo se zbog tehničkih problema u radu sajta tokom protekla dva dana. Trenutno je sve u funkciji, s tim što se novi korisnici (koji se po prvi put registruju), nakon uspešno izvršene registracije moraju ulogovati(unos mejla i pasvorda) pa tek onda mogu kupovati. Ukoliko imate poteškoća, slobodno nam se obratite na telefon 011 2648 378.

Pobednik konkursa Vrata knjige: „Loza pelina: Magla” Dragane Ćosić i Aleksandre Blagojević

21.06.2017

Na ovogodišnji konkurs Vrata knjige prijavilo se više od šezdeset rukopisa žanra fantastike. Ponovljene teme i oponašanje stranih uzora glavne su karakteristike dela među kojima  se ipak izdvojila nekolicina inovativnih. Pobednik je roman „Loza Pelina: Magla”, Dragane Ćosić i Aleksandre Blagojević.

Portalibris će ovu knjigu urediti, opremiti i izdati, te će autorke imati priliku da dožive svoje prvo iskustvo u ulozi pisca. Roman će izaći pred Sajam knjiga u Beogradu 2017.


Begbede u Beogradu i Novom Sadu

09.06.2017

Posle Molijerovih dana, Francuski institut u Srbiji u saradnji sa City magazinom priređuje u Beogradu drugo izdanje Salona frankofone knjige (na srpskom) tokom kojeg će biti predstavljene knjige prevedene sa francuskog (romani, eseji, stripovi, dečje knjige...). Da li ste znali da je više od 100 knjiga prevedeno sa francuskog objavljeno u Srbiji 2016. godine? Među prevedenim i posebno cenjenim autorima u Srbiji je i Frederik Begbede, koji će biti gost Beograda u subotu 10. juna u 19 časova,  a Novog Sada u nedelju 11.

Beogradski festival evropske književnosti

07.06.2017

U Domu omladine u Beogradu održaće se 6. Beogradski festival evropske književnosti od 27. do 30. juna 2017. godine. Glavna književna zvezda ovog događaja je veliki italijanski i svetski pisac Klaudio Magris, autor knjiga Dunav, Mikrokosmosi i Drugo more, kao i nedavno objavljenog romana Obustavljen postupak koji je već doživeo više svetskih izdanja, a na ovoj manifestaciji imaće srpsku premijeru.

Tragična priča iz istočnih krajeva: "Šanko si Bonka zalibi", knjiga Irene Jović Stanojević

02.06.2017

Promocija knjige "Šanko si Bonka zalibi" Irene Jović Stanojević biće održana u utorak, 6. juna u 19 sati u velikoj sali Biblioteke grada Beograda. O knjizi će, pored autorke, govoriti Bora Dimitrijević, dugogodišnji direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, Boža Andrejić, novinar lista DANAS i Elizabeta Arsenović, novinar Prvog programa Radio Beograda. Odlomke iz knjige govoriće beogradski glumac Duško Radović, a publika će moći da čuje i čuvenu melodiju "Šanko si Bonka zalibi" o kojoj roman govori, u izvođenju violiniste Nikole Mitrovića iz Zaječara. 

Solid Works i Solid CAM i C# najtraženiji naslovi na Sajmu tehnike

22.05.2017

Ovogodišnji Sajam tehnike na Beogradskom sajmu privukao je mnoge stručnjake iz različitih oblasti, a mnogi od njih su iskoristili ovu priliku da posete štand izdavačke kuće CET i nabave aktuelne naslove vezane za računare - softver, programiranje...

Posebno se istakla nova knjiga Solid Works i Solid CAM osnove, jedinstveno izdanje na našem tržištu koje obuhvata dve teme i napisano je jasno i praktično pošto je u pitanju knjiga domaćeg autora, vrsnog stručnjaka Gradimira Čučukovića.

Pored pomenute knjige posetioce je zainteresovalo još jedno novo izdanje: C# osnove programiranja Roba Majlsa, kao i naslovi izdati tokom prethodne izdavačke godine: Excel 2016, formule i funkcije, Project 2016 Korak po korak. 


CET na Sajmu tehnike 2017.

16.05.2017

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike izdavačka kuća CET premijerno će predstaviti dva nova aktuelna izdanja: Solid Works i Solid CAM osnove, autora Gradimira ČučukovićaC# osnove programiranja Roba Majlsa.

U pitanju su važni priručnici kakvih do sada na našem tržištu nije bilo, te se očekuje veliko interesovanje. Tokom trajanja Sajma, od 15. do 19. maja pomenuti naslovi biće dostupni po sajamskoj ceni i na NET knjižari.


Stranice 1 - 10 od 599 (60 stranica)