Knjiga i film o Šerloku Holmsu

Na premijeri drugog dela filma o Šerloku Holmsu „Šerlok Holms: Igra senki” Gaja Ričija, u utorak, 20. decembrau20.30 u Sava centru, biće predstavljena i nova knjiga o legendarnom detektivu – „Kuća svile” Entonija Horovica.

U pitanju je sjajan roman savremenog autora koji je dobio ekskluzivno pravo da osamdeset pet godina nakon smrti Artura Konana Dojla napiše još jednu priču o Šerloku. Knjigu je izdao Portalibris i tako omogućio ljubiteljima mističnih i neizvesnih storija o Holmsovim slučajevima da uživaju u jednoj sasvim novoj.

Kuća svile” otkriva do sada neispričanu priču o Šerloku iz vizure doktora Votsona. Džon Vud, urednik u Horovicovoj matičnoj izdavačkoj kući Orion, najavio je knjigu kao delo koje ima sve kvalitete Dojlovih originala, ali je istovremeno u skladu sa senzibilitetom savremenog čitaoca. Svim zaljubljenicima u priče o Šerloku Holmsu, koji su godinama priželjkivali da čitaju i o njegovim novim avanturama, san se ostvario.

Magija, dakle, neće nestati nakon završetka filma. Pred obožavaocima Dojlovog junaka naći će se još jedna avantura.

Na redovnom bioskopskom repertoaru film „ Šerlok Holms: Igra senki ” biće od četvrtka, 22. decembra, a knjiga „ Kuća svile” može se pronaći u knjižari Portalibrisa u Skadarskoj 45 (i u drugim dobro snabdevenim knjižarama), na sajtu www.portalibris.rs , kao i u ponudi internet knjižare www.netknjizara.rs