Tesla i srpski vampiri u Beogradu

Miloš Petković će nakon sjajne promocije u svom rodnom Nišu, i u Beogradu  predstaviti drugi i treći deo trilogije o srpskim vampirima,  Sedam mačeva – romane Poljubac princeze Ildiko i Teslin vremeplov.  U četvrtak 23.marta u 19h održaće se  promocija u kafeu Popara na Dorćolu (Kneginje Ljubice 14) na kojoj će pored autra o njegovim knjigama govoriti i specijalni gosti: muzičar  Aca Seltik i novinarka Katarina Obradović.

Posetioci će imati priliku da autoru postave pitanja kako o srpskim vampirima, tako i o neobičnim junacima, naučnicima,Tesli i Čajkanoviću,  likovima iz sveta književnosti i filma. Nakon oficijelnog dela promocije Petković će potpisivati primerke, knjige će moći da se kupe po promotivnim cenama, a specijalno iznenađenje biće i prva izložba nakita za knjige, umetnički dizajniranih bukmarkera Delight me. Pored predstavljanja Petkovićevih romana, deo presa biće posvećen velikom Portalibrisovom poduhvatu – reizdanjima  dela Lazara Komarčića, začetnika srpske fantastike. 


Portalibris je, zapravo, u okviru edicije Sačuvajmo od zaborava priredio reizdanja tri Komarčićeva romana ("Jedan razoren um", "Dva amaneta" i ''Jedna ugašena zvezda"), među kojima posebno mesto ima prvi roman  srpske fantastike –" Jedna ugašena zvezda", inače  reizdat nakon 115 godina ne računajući izdanja u malom  tiražu(fototipsko izdaje Društva Lazar Komarčić.)