Završen nagradni literarni konkurs izdavačke kuće Portalibris!

Na ovogodišnji konkurs naše izdavačke kuće Portalibris pristigao je veliki broj radova, što je izuzetan podstrek za rad Portalibrisa i njegovu prepoznatljivu ediciju Otrgnuto od zaborava. Ovo je najbolji način da se zaboravljeni klasici vrate na police, u debate, u priče, a učesnici konkursa doprineli su važnom cilju - da se o ličnostima koji su srpskom društvu i kulturi dali veliki doprinos ponovo govori i piše.

U Portalibrisovoj ediciji Otrgnuto od zaborava nalaze se brojni zaboravljeni pisci koje su učesnici konkursa pretvorili u junake svojih stranica!


Najveći odziv je bio na konkurs pod nazivom: Dok je reči i pisci su živi, koji se odnosio na esej sa istorijskim informacijama ili literarnu fikciju (izmišljenu priču) o nekom od zaboravljenih pisaca ili spisateljica čija se dela nalaze u ediciji „Otrgnuto od zaborava”. Drugi konkurs pod nazivom Dobro čuvane srpske tajne odnosiо se na priče о intrigantnim ličnostima iz naše kulture i istorije, kao što su: princ Đorđe Karađorđević, Mileva Ajnštajn, Mir Jam, Tesla, Karađorđe, Duško Popov, Apis...


Redakcijski tim vredno radi na priređivanju tekstova - najbolje radove ćemo objaviti na sajtu Portalibrisa, a potom ih objediniti i u štampanoj knjizi! Više o konkursu i nagrađenima na sajtu portalibris.rs.


Vaš Portalibris