Igor Bugarski o knjizi „Koraci do uspeha” Marija Kržića

Igor BugarskiDođe tako vreme da čovek zastane i da se zapita: u čemu je problem? Radim dobro, ali rezultati ne dolaze. Kao da postoji neka kočnica u tvom životu. Pa, dobro, ko mi to stavlja klipove u točkove? Neprijatelji, okolina, roditelji, prijatelji, vanzemaljci? Dobro, sad sam preterao. Verovatno sam to ja sam - sam sebi najveća prepreka. Ali kako da pomognem sebi? Kako da sam sebi postanem prijatelj? U potrazi za ovim odgovorima našao sam pomoć u knjizi Marija Kržića „Koraci do uspeha”. A, ne, to nije nikakva magična knjiga, ali vam može pomoći da se bolje razumete sa samim sobom i da popravite stvari koje ne funkcionišu dobro.

Knjiga „Koraci do uspeha” se za razliku od drugih knjiga iz takozvane popularne psihologije ne bavi mistifikacijom, nema univerzalnog recepta i ne pokušava da vam napravi još veću zbrku u glavi. Naprotiv. Ova knjiga demistifikuje mentalne procese kod čoveka, ali isto tako vam i pomaže da analizirate svoje loše mentalne navike. Kad to uradite, vreme je za prave promene, jer sve kreće iz vaše glave, tehnike mentalnih vežbi, pozitivne misli koje vas guraju u bolju budućnost, ostvarenje ciljeva, a vi svakako imate neke ciljeve. A ko ih nema?. Ako ste spremni da ih ostvarite, onda je ova knjiga korisno uputstvo kako da to izvedete.

I za kraj, kako sam Marijo Kržić u knjizi naglašava, ako ne verujete da možete da se promenite, nemojte gubiti vreme sa ovom knjigom. Ako, pak, verujete u promene, one počinju sada i odmah.