Node.js veb razvoj - prevod petog izdanja

Cena: 2750 din
2475 din

Veb razvoj na strani servera je lakši na platformi Node 14 pomoću praktičnih primera

Ažurirano peto izdanje knjige „Node.js veb razvoj“ fokusirano je na nove funkcije radnih okruženja Node.js 14, Express 14.x i ECMAScript, a vodi vas kroz koncepte, tehnike i najbolju praksu za korišćenje radnog okruženja Node.js za kreiranje aplikacija na strani servera.

Na početku knjige ćete upoznati koncepte izrade veb aplikacija na strani servera, koristeći Node.js. Naučićete kako da razvijete kompletnu Node.js veb aplikaciju pomoću pozadinskih baza podataka da biste mogli da istražite još nekoliko baza podataka. Implementiraćete aplikaciju na pravi veb server, uključujući platformu hostovanu u „oblaku“ koja je izrađena na AWS EC2 pomoću Terraforma i Dockera, a integrisaćete i druge alatke, kao što su Redis i NGINX. Kako budete napredovali, naučićete jedinično i funkcionalno testiranje, zajedno sa implementacijom testa infrastrukture pomoću Dockera. Na kraju, otkrićete kako da ojačate bezbednost Node.js aplikacije, kako da koristite Let's Encrypt za obezbeđivanje HTTPS usluge i kako da primenite nekoliko oblika bezbednosti u aplikacijama, zahvaljujući stručnoj praksi. U svakom poglavlju knjiga će vam pomoći da svoje znanje primenite u praksi tokom celog „životnog ciklusa“ razvoja veb aplikacije.

Kada u celosti pročitate ovu knjigu o radnom okruženju Node.js, steći ćete praktično znanje o Node.js veb razvoju da biste mogli da izradite i implementirate svoje aplikacije na javni veb hosting.

Naučićete sledeće:

  • Instalirajte i koristite Node.js 14 i Express 4.17 za veb razvoj i implementaciju.

  • Implementirajte REST servise, koristeći radni okvir Restify.

  • Razvijte, testirajte i implementirajte mikroservise, koristeći Kubernetes i Node.js.

  • Upoznajte mehanizme za skladištenje, kao što su MySQL, SQLite3 i MongoDB.

  • Osigurajte svoje veb aplikacije, koristeći testiranje bez pretraživača pomoću Puppeteera.

  • Implementirajte HTTPS, koristeći Let's Encrypt i aplikaciju za poboljšanje bezbednosti pomoću Helmeta.